tisdag 23 juni 2015

Tjockare än vatten

Hon lämnade dörren på glänt och steg med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig
känsla av övergivenhet över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk,
grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan.
När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset.
Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.
Hon skulle dö.
Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte - den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten.

Parallellt med brotten som begås så får vi följa ett barns uppväxt. Lillemor är bara sex år när hon och och hennes lillebror ser deras mamma drunkna och de lämnas ensamma i världen. Dom får bo hos deras moster Nettan och vi får följa Lillemor bitvis upp i vuxen ålder. Nedslagen i hennes liv är inte lyckliga, hon passar inte in i den nya familjen och hennes liv kantas av drunkningar. Eller dränkningar.

Boken är väldigt underhållande och perfekt läsning i sommar. Den är lättläst, språket enkelt och man behöver bara en dag för att läsa ut den.

Titel: Tjockare än vatten
Författare: Carin Gerhardsen
Serie: Hammarbyserien del 7
Antal sidor: 387
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 9789175790992 
Finns hos t ex: Cdon, Bokus, AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar